Güney Kore, özellikle gıda atıkları söz konusu olduğunda, geri dönüşüm ününü tersine çeviren başka bir ülke. Journal of Material Cycles and Waste Management'ta yayınlanan bir araştırmaya göre, 1995'te gıda atıklarının sadece % 2'si geri dönüştürülürken, bugün bu rakam % 95'e yükseldi. 2013 yılından bu yana, Seul sakinlerinden yasal olarak gıda atıklarını biyolojik olarak parçalanabilir torbalarda bertaraf etmeleri isteniyor. Yiyecek israfını önleme amaçlı poşetler için küçük bir ücret alınmakta ve bu ücretler şehrin atıklarının toplanması ve işlenmesi için kullanılmaktadır.
Güney Kore, 2018 yılında %53,7 geri dönüşüm oranına sahipti. Şimdiye kadar özel olarak işletilen şirketlerin atıkları topladığı ve kar için sattığı bir sistemle başarı elde etti. Bununla birlikte, bu, yakın komşu Çin'in kendi çevre politikasını değiştirmesinden kısa bir süre sonra değişecek. Nisan 2018'de ekonomik süper güç, plastik atık ithalatı yasaklandı ve en büyük alıcısı olan Güney Kore için bu durum bir sorundu.
Koreli işletmeler artık geri dönüşüm programından yeterince para kazanmıyor, bu da personelin işten çıkarılmasına ve plastik atıkların sokaklarda birikmeye başlamasına neden oluyor. Bu sorunlar, iki hafta sürdü. Ardından hükümet, geri dönüşüm şirketlerine mali yardım sağlamayı kabul etti.
Şubat 2020'de Güney Kore çevre bakanlığı atık kağıt ithalatını azaltmak için genel bir politika yayınladı. Atık yönetimi krizi ile ilgili üretim, tüketim, geri dönüşüm ve kültürün değişimi başladı. Güney Kore, o zamandan beri 2020 yılına kadar hem renkli plastik şişelerin hem de PVC'nin yasaklanmasını içeren politikalar uyguladı. Ayrıca, tek kullanımlık bardakları ve plastik vidaları da azaltacak ve sonunda kullanımdan kaldıracak ve 2027'ye kadar bu ürünlerden tamamen kurtulacak.
Buna ek olarak, Şubat 2020'de Güney Kore Çevre Bakanlığı atık kağıt ithalatını azaltmak için genel bir politika yayınladı. Diğer geri dönüştürülebilir malzemelerden ayrı toplayarak yerli geri dönüşüm plastik şişeleri üretecek. Genel olarak, Güney Kore hükümeti 2022'nin başına kadar yılda 100.000 ton plastik şişe toplamak istiyor.